Go to Top

Fakta om Great Dane

Hvis du er interesseret i at adoptere en Great Dane, er der flere muligheder. Disse blide giganter er gode til børn og er fremragende vagthunde. Men før du anskaffer dig en, er det vigtigt at kende nogle fakta om denne race. Du kan læse denne artikel for at lære mere om disse storslåede hunde.

Great Danes har et stort udvalg af vildtelskende danskere

Den Store Danske er en af de ældste og største hunderacer, og den blev oprindeligt avlet til at jage stort vildt, såsom vildsvin. Racen skulle have en stor størrelse og styrke for at kunne jage disse store dyr. Dens store størrelse gjorde den også ideel til at bevogte hjem og beskytte familien mod fremmede. På trods af sin store størrelse er Great Danes generelt rolig og kærlig, og de kommer godt ud af det med børn. Disse blide giganter er også energibesparende og kræver en kost med færre kalorier, end du måske tror. Derfor er de gode kæledyr til lejligheder.

Danskere er blide giganter

Great Danes har en rig historie og er kendt for deres yndefulde holdning, ædle gangart og tårnhøje struktur. Racen stammer oprindeligt fra Tyskland og var engang en race, der blev brugt af adelen til jagt. Tyskerne avlede senere grand danoiser fra andre racer, herunder græske hunde, for at forbedre hundene.

Danskere er gode med børn

Danskere er blide, kærlige hunde, og de er gode med børn. De kan også være blide over for mindre hunde og katte. Det største problem med en Great Dane er, at deres store hoved kan skubbe folk omkuld, og det kan være skræmmende for små børn. Med træning kan disse blide giganter dog være meget tålmodige og tolerante.

Danskere er gode vagthunde

Danskere er lav-energihunde og anses for at være gode lejlighedshunde takket være deres årvågenhed og beskyttende instinkter. De trænes ofte til at gø på kommando eller til at advare ejeren om enhver mistænkelig aktivitet.

Danskere er venlige

Den danske danskerrace er stor, venlig og atletisk. Den var historisk set en jagthund, og de nyder at lege lege lege som f.eks. apportering og jogging. De er også fremragende vagthunde. Der kan spilles et stort udvalg af spil med Great Danes, herunder puslespilskegler. Disse skåle giver en mental træning for din hund, og de kan være en god måde at holde dem beskæftiget på.

Danskere er loyale

Den Store Danske er en fremragende hund til familien og har mange fordele. De er intelligente og hengivne. De er en god vagthund og kan være en kærlig følgesvend. De vejer omkring 95 til 140 pund og er nemme at holde. Deres korte, slanke pels kræver kun lidt pleje.

Danskere er sjove

Dansk humor er baseret på begrebet fælles udgangspunkt. Folk fra Danmark har en tendens til at være joviale og humoristiske, og de er dygtige til at bruge ironi og selvironi. Danske dialogpartikler er meget almindelige i dagligdags samtaler, men det betyder ikke, at al dansk humor er sjov. Der er tre hovedtyper af dansk humor.
Danskerne har brug for tilstrækkelig bevægelse og motion

For at bevare sundheden og forebygge ledsmerter har danskere brug for nok bevægelse og motion. Racens langsomme stofskifte gør den tilbøjelig til at blive overvægtig, hvilket lægger pres på deres led og kan føre til forskellige sygdomme og ubehag. En god måde at motionere en Great Dane på er at tage den med på lange gåture. Det er dog vigtigt at undgå at overtræne ham.

 

 

 

Emner fra Nordens historie nordisk litteratur, Kalevala, Petrarca eller Bellman. Torsti Lehtinen, Tammerfors: Vil De høre hvordan et foredrag skal være? Hør Søren Sørensen.

Læs mere her

Malerier

Ekspressionist i landskaber, ofte nordiske, portrætter og modeller. Udstillinger i gallerier, kunstforeninger m.v.

Læs mere

Sange

Tekster, melodier og Sangbøger. Aktuelt: Af fuld hals. Akvavitvers og -viser. Forlaget Bostrup

Læs mere

Tegninger

Natur og mennesker. Illustrationer til bøger og tidsskrifter

Læs mere