Go to Top

Ting at lave i Danmark om sommeren

Hvis du er på udkig efter en sommerdestination i Nordeuropa, er Danmark et godt valg. Somrene her er lange, grønne og smukke. Færøerne er berømte for deres græsklædte ejendomme og fantastiske dyreliv. På fastlandet finder du sandstrande, eventyrlige slotte og historiske byer.

Strande

Danmark har en række smukke strande at vælge imellem i sommermånederne. Blokhus Strand i Jammerbugten i Danmark er en traditionel badestrand langs Vesterhavet. Denne 330 fod brede strand har en lang sandstrand, som er fantastisk til at gå, løbe og endda windsurfe på.

Om sommeren er vandet rent og silkeblødt, og havet er ikke så salt som i de varmere have. Danmarks strande har livreddere for at holde badegæsterne sikre. Der er 218 strande i Danmark, der har fået tildelt status som Blå Flag. Med over 7000 miles kystlinje er du sikker på at finde en smuk strand i Danmark.

Ud over sine strande har Danmark nogle øer, der er perfekte for familier. En af de mest populære øer i landet er Laeso, som er kendt for sine lange sommerdage og fortryllende belysning. Besøgende på øen vil finde en bred vifte af sandstrande, fra afsondret til travle strande. Der er adgang til mange øer med færge hele året rundt, og sommeren er den bedste tid til at udforske dem. Ud over strandene kan du også smage lækre danske delikatesser, mens du er på ferie.

Vandreture

Sommeren i Danmark er et glimrende tidspunkt at vandre på. Selv om Danmark ligger i Nordeuropa, holder det milde klima, der er påvirket af Golfstrømmen, temperaturerne milde hele året rundt. Derfor er sommeren i Danmark typisk ensbetydende med varme temperaturer og masser af solskin. I denne periode ser landskabet særligt levende ud takket være det utroligt gennemsigtige lys.

Når du vandrer i Danmark, er det vigtigt at bære passende tøj for at holde dig kølig. Du skal bruge behagelige vandresko og vandtætte jakker. Du skal også have masser af vand med. Og selvfølgelig er det vigtigt at respektere naturen. Du må ikke ryge i naturen, og du bør ikke smide affald.

Camping

Hvis du er på udkig efter et sted at campere i Danmark, er der flere muligheder. For det første bør du vælge en region i Danmark, der har et godt klima til camping. Dernæst skal du undersøge, om der er nogen hytter til rådighed, før du træffer en beslutning. Hytter har en tendens til at blive hurtigt fyldt op i forårsferien, så du skal booke i god tid.

For dem, der leder efter en beliggenhed ved stranden, har Danmarks vestkyst et par muligheder. Du kan vælge en campingplads nær havet. Du kan prøve Blushoj Camping, som ligger blot seks kilometer fra byen Ebeltoft og en times kørsel fra Aarhus. Pladsen ligger i dejlige omgivelser, og stranden er fantastisk til en familieudflugt.

Musikfestivaler

Musikfestivaler i Danmark er ikke begrænset til kun sommermånederne. Fra midten af maj til midten af oktober byder landet på et bredt udvalg af koncerter, herunder en populær serie af udendørs koncerter i slutningen af sommeren. Nogle af de bedste arrangementer er de festivaler, der finder sted i København, men der er også udendørs koncerter, der finder sted i hele landet. Sommerens musikscene i Danmark er en af de mest forskelligartede i verden, og der tilbydes mange musikgenrer.

Om sommeren er musikfestivaler i Danmark en fantastisk måde at slappe af på. Fra pop til folkemusik kan du nyde et bredt udvalg af optrædener på landets bedste festivaler. Fra Jylland til Sjælland kan du helt sikkert finde den rette festival efter din smag. Desuden har du mulighed for at nyde det gode vejr og de bedste bands fra hele verden.

Klima

Danmark har et relativt tempereret havklima. Temperaturerne er moderate om sommeren og kølige om vinteren. I gennemsnit får landet omkring 170 dage med regn om året. Somrene er typisk solrige og varme, mens vintrene er kolde og grå. Østersøen ligger i nærheden og fryser om vinteren, hvilket forårsager kolde vinde. Vintertemperaturerne falder til under nul grader, og der er stor risiko for tåge.

Den koldeste sæson varer 3,9 måneder. Den gennemsnitlige høje temperatur og lave temperatur i denne periode er omkring 35 grader og 31 grader. Den varmeste måned på året er august, hvor temperaturen er over 50 grader Fahrenheit.


 

 

 

 

Emner fra Nordens historie nordisk litteratur, Kalevala, Petrarca eller Bellman. Torsti Lehtinen, Tammerfors: Vil De høre hvordan et foredrag skal være? Hør Søren Sørensen.

Læs mere her

Malerier

Ekspressionist i landskaber, ofte nordiske, portrætter og modeller. Udstillinger i gallerier, kunstforeninger m.v.

Læs mere

Sange

Tekster, melodier og Sangbøger. Aktuelt: Af fuld hals. Akvavitvers og -viser. Forlaget Bostrup

Læs mere

Tegninger

Natur og mennesker. Illustrationer til bøger og tidsskrifter

Læs mere